Ny single: På rømmen igjen

Kjærlighetens veier er uransakelige.

Ny single: På rømmen igjen  (Drabant Music)

To og et halvt tiår etter at The Contenders kapret førsteplassen på norsk radio topp 40 liste med «Radioland»” er bandet tilbake med nye låter. Tidligere i sommer ble den groovy New Orleans-funk-pregete låta «Feber» tilgjengelig digitalt. Nå kommer singelen «På rømmen igjen» – høygiret med en drivende southern-americana puls og med en norsk tekst som poengterer følgende: Kjærlighetens veier er uransakelige! Låta er skrevet av brødr. Kulseth sog har produsert låta sammen med Kim Edvard Bergseth, som også produsert og skrevet låter for et utall flotte norske artister bl. a Amund Maarud, Vidar Busk, Linnea Dale og Adam Douglas. Innspilt og mikset i Kitchen Studios av Kim Edvard Bergseth. Ekstra lydopptak i Snaxville Studios. Lydtekniker: Henrik Maarud. Mastret av George Tanderø

> STREAM LÅTA HER

The Contenders – 30 års jubileum

The Contenders ble dannet i 1988 og fikk sin fullverdige besetning av opprinnelige Solør-karer i 1990. De startet opp som husband på legendariske Cruise Café i Oslo – inspirert av tidens americana- og roots-bølge og som en norsk variant av NRBQ, the Fabulous Thunderbirds, Los Lobos, Dr. Feelgood og Rockpile. Repertoaret var en blanding av New Orleans-rhythm & blues, Texas-blues og honky-tonk country-rock – først kjente og ukjente coverlåter, men med stadig flere egenskrevne sanger. Bandet fikk kontrakt med plateselskapet EMI (nå Warner) og spilte inn sin første LP «The Contenders» på fire dager i mars 1989.

I 1992 kom oppfølgeren «Radioland» som solgte 15 000 album, og singelen nådde førsteplass på den offisielle norske Topp 40-radiolisten. Samme år fikk the Contenders varme opp for Tom Petty & the Heartbreakers på to konserter i Sverige for tilsammen nesten 20 000 mennesker – et absolutt høydepunkt. I 1994 kom albumet «Amors Bil» der bandet debuterte med et helt album med norske tekster. Samme år spilte bandet på OL-scenen i Lillehammer sammen med DeLillos, der dobbeltkonserten fikk dobbel-6 på terningen av Dagbladet.

Bandet roet ned aktiviteten utover 90-tallet, men har egentlig aldri offisielt lagt opp. Deler av bandet var med på albumet «Kulseth & Lønhøiden Almenning» i 1998 og medlemmene har i en årrekke bidratt på en rekke plater og konserter med blant annet Roy Lønhøiden, Trond Granlund og Martin Hagfors, og nylig på en utsolgt hyllest-konsert «Songs of Tom Petty» på Herr Nilsen. I år fyller The Contenders 30 år og har vært i studio med nye låter og er tilbake, utvidet med blåserekke, for en serie nye konserter dette året og et helt nytt album kommer i 2019.

The Contenders:
Stein Kulseth: Piano og vokal
Bjørn Kulseth: Gitar og vokal
Arnfinn Tørrisen: Gitar
Odd Eirik Fleischer: Bass
Per Ivar Stræte: Trommer
Kåre Rognsaa: Saxofon
Audun Os: Saxofon